Camping og fødselsdag

12.09. - 13.09. 2015

Tarm Hundeskov - Hoverdal Plantage - Kloster/Ringkøbing

 

 

Vi er inviteret til en rund fødselsdag i nærheden af Ringkøbing hvor vi også tænker at overnatte. Der er plads til vores Børsten i indkørslen får vi besked på. Dorthe som jo er stor svampetilhænger vil så gerne benytte sig af chancen og tage en omvej igennem Hoverdal Plantage. Det er et område vi gerne vil kigge nærmere på også med hensyn til vild camping, som vi jo holder meget af. I det område er der ikke mange mennesker og en storslået natur og...svampe :-)

Der er pakket til en kort weekend og vi kører tæt ved frokosttiden. Derfor har vi en tanke om at tage vejen via Ølgod, hvor vi kender et dejligt spisested!

camping og fødselsdag, T4 mit Caravan, T4 mit Wohnwagen

 

 

Mygge er som sædvanligt den første i bilen ;-)

T4 mit Hund,

 

 

På torvet i Ølgod ligger den fantastiske bedre grillbar "Pagoden". Det bedste grillmad vi nogensinde har spist indenfor Danmarks grænser. Sprød salat, hjemmelavet burgerbrød og godt kød. Ejeren er også udlært slagter og det kan smages!

T4 und Camping

 

 

Vi tager maden med i bilen og kører nogle kilometer videre til Tarm Hundeskov. Der på parkeringspladsen benytter vi os af den fordel en campingvogn har og spiser i ro og fred, inden vi går en runde med hundene.

Tarm hundeskov

 

 

Så er det godt med en lille skovtur efter de lidt tunge mad...

Tarm hundeskov

 

 

Efter hundeskoven i Tarm sætter vi kursen nordpå og kører igennem Spjald i retning mod Holstebro. Efter at vi har fyldt tanken op i den lille by drejer vi kort efter til venstre og er snart i udkanten af Hoverdal Plantage. Vi kører over heden ad ret smalle grusveje. Her er vi langt ud på landet ;-)

hoverdal plantage

 

Her er der ikke ret meget plads for modkørende traffik. men heldigvis er det så ensomt at vi slipper for denne oplevelse...

 

 

Vi støder på en asfalteret vej igen som fører midt igennem plantagen. Midt i skoven mener Dorthe at genkende et "svampested" og vi holder kaffepause i vejkanten.

hoverdal plantage

 

 

Sådan skal det være. En kop kaffe midt i den skønneste natur med ro og fred! Vi nyder det alle fire ;-)

hoverdal plantage, svampejagt, svampe i hoverdal

 

 

Bagefter starter den store svampejagt. Vi går på kryds og tværs, men det ser nu ret håbløst ud, selvom vi møder en del andre svampejæger og de har allesammen parkeret i nærheden af os.

 

 

Jeg tør næsten ikke at vise den magre udbytte, men vi havde en dejlig gåtur i perfekt sommeragtig vejr :-)

svampe og camping

 

 

Vi kører lidt videre til udkanten af skoven og holder en pause mere. Dorthe skal gøre sig klar til fødselsdagen og der er nogle ting som skal ordnes.

 

 

Der skal syes lidt kant ved den nye trøje...

 

 

mens hundene og jeg nyder udsigten her fra marken over landskabet...

 

Vi holder ved udkanten af en kæmpe græseng og her kan hundenerigtig boltre sig og jeg kan godt holde opsyn med dem. Her i nærheden af skoven er det bedst med lidt kontrol, idet labardoren desværre kommer lidt igennem en gang imellem og så skal man have dem tæt på sig.

 

 

Dorthe skriver fødseldagskort eller bedre sagt på en kalender, som hendes god veninde Charlotte skal få istedet for. Tingene skal have noget nytte og det er helt fint synes jeg :-)

 

 

Mygge og Leyca holder vagt immens eller bedre sagt tror jeg de nyder solen efter deres udflugt på engen.

 

 

Efter en lille time ankommer vi til Kloster tæt ved Ringkøbing, efter at jeg har fået min straf som arrogante mandchauvinist ;-) idet jeg ikke troede på min kone samt hendes veninde og dummede mig så til gengæld ved at køre til en bro som kun er beregnet til cykler og bagefter den største udfording med at vende vogntoget ud på Søren Tyndskids mark... tja så har jeg lært noget nyt - kvinder er ikke altid dårligere i navigation ;-)

camping og fødselsdag

 

 

Lottes kæreste Glenn, som er kok tilbereder noget lækkert mad!

 

 

Også Lotte kommer med en for mig ny kreation af bl.a. banan med rejer!

 

 

Jeg tror at billedet taler for sig selv - det smager fantastisk...

 

 

Børnene er mindre begejstret og som så mange andre vil de hellere bagefter spise en masse dessert og slik på værelse. Er det ikke utroligt?

 

 

Vi har en sjov aften og klokken bliver mange (for mig i hvert faldt) ;-)

 

 

Desværre ødelægger Mygge noget igen. Vi tror at børnene var lidt for støjende udefor og for tæt på campingvognen. I hvert faldt springer han op mod døren og smædder det inderste plastik glas. Træls...

 

 

Sammen med hundene og Dorthe henter jeg rundstykker til de andre. Jeg er åbenbart det eneste A- menneske her!

Kort efter kører vi over Hvide Sande med vestkysten sydpå igen.

Nymindegab

 

 

I Nymindegab Hundeskov får hundene klige en tur og vi finder endelig svampe!!! Mygge og Leyca får lidt vand det havde vi faktisk helt glemt...

 

 

Så ender hele svampejagten alligevel uforventet lidt heldigt og vi får svampe til aftensmad!

Det var en kort, men dejlig weekend med skønne naturoplevelser og en hyggelig fødselsdag. Nu skal vi snart på en svampeweekend igen sammen med vores Børsten. Vi ses sikkert igen her i løbet af efteråret. tak fo denne gang og på gensyn :-)