Camping og jul - 24.12. - 25.12

(Hemmet - Oksbøl hundeskov)

 

 

24.12.:

I år skal der holdes jul hos svigerforældre i Hemmet. Der kommer en del familie og vi vil selvfølgelig derfor foretrække at tage vores "egen lejlighed med".

Hemmet ligger i nærheden af Ringkøbing Fjord i det dejlige flade og forblæste Vestjylland. Og vejrforholdene i denne jul gør det hele endnu mere tragisk. Det blæser så meget, at vi overvejer det med at lade campingvogn blive hjem og i stedet for køre hjem til Fanø om aftenen. Men i løbet af eftermiddagen lægger vinden sig lidt og vi vover turen nordpå. Vi kommer sent afsted fordi på vej til færgen bliver det opdaget, at hundemad og sengetøj stadig ligger derhjemme ;-)

 

Det er allerede mørkt på færgen....

 

Ankomst efter 12 min sejlads i Esbjerg...

 

 

Efter en lille time ankommer vi til Hemmet. Turen går stille og roligt af hovedvejen via Varde og mod Tarm. Ved Lyne tager vi en lille smutvej igennem det mørke og våde landskab.

Vi er jo lidt forsinket og maden er allerede klar. Der står selvfølgelig det rigtige traditionsmad på bordet hos Dorthes mor...

 

Ikke helt efter traditionerne forgår det med andre skikke. Men der kan selvfølgelig være forskel i de forskellige regioner. Mens det her på billede ligner den almindelige dans rundt om juletræet som man pleje at udføre i store dele af Kongeriget ....

 

...så plejer man her  i Vestjylland  den god, gamle "Sokkedans". Dansen er ret vanskelig idet vinen man indtager under festen og det glatte gulv betyder, at man skal være i besiddelse af en god balance. Og det kræver en åre lang erfaring. Derfor var det umuligt for mig at deltage som født friser ;-)

 

Læg mærke til de farverige strømper i de typiske vestjyske farver og mønstre!

 

Ellers følger resten af aftenen de sædvanlige regler. Børnene kan næsten ikke vente på gaverne...

 

Bagefter ved pakkespillet får jeg lov til at være (papir)konge ;-) for en aften...

Aftenen er ret hyggeligt og vi kommer først i seng ved halv to tiden. Så går vi over i campingvognen. God nat Ole

 

25.12.:

Jeg vågner ved otte tiden og det er: mørkt! og gråt, men regner ikke, hurra!

Svigerfar Peter dækker morgenbordet og mens Dorthe sover endnu, spiser jeg et rustikalt måltid for at sparke dagen i gang!

 

 

Børsten holder lige ved laden...

 

og der er da også lidt julestemning i vognen ...

 

Det er selvfølgelig af praktiske grunde vi holder her. Strømmen kommer lige et par meter herfra! Og vi kan gå igennem laden næsten helt over til huset.

 

Nu i løbet af formiddagen dukker også lidt efter lidt de andre jule gæster op. Diskussionen er allerede i gang igen ;-)...

Men Peter og jeg skal nu på en "kontrolgang" og tager afsted på en rundtur over de hjemmelige marker.

 

Vejret er gråt som sædvanligt men heldigvis regner og blæser det ikke mere ;-)

Vi går forbi "Møllen" hvor nogle af de andre bor i ferielejligheden.

 

I bagrunden ser man en fiskesø som er i brug. Men lige nu er der ikke en sjæl.

 

En vestjysk mark... passer fint til den i forvejen kedelige juledag ;-)

 

Stormen har også hærget en del her i de sidste uger. Dette træ er faktisk væltet for bare et par dage siden.

 

I "paradiset", en lille skov der hører med til gården er der også væltet noget. Grantræer har utrolige flade og brede rødder...

 

Vi går over den sidste mark tilbage mod gården. Campingvognen anes i baggrunden...

 

Så er vi næsten hjem igen...

 

Mens de andre efter morgenmaden skal på en fælles gåtur bliver det tid for Dorthe og mig at tage afsted igen. Dorthes bror og familie bliver en dag længere for at deltage i en julefest hos Dorthes søster den anden juledag i Vejen.

Vi skal også tænke på hundene og på grund af alt det regn på selve juleaften blev de snydt for en gåtur. Det må vi gøre godt igen og vi beslutter os på hjemmevejen at køre over Oksbøl, hvor der ligger en dejlig stor hundeskov :-)

 

Efter en lille halv times kørsel via Nørre Nebel og Outrup, hvor vi har sære oplevelser på en Shelltank ankommer vi til skovparkeringspladsen ved hundeskoven...

 

Mygge nyder det ...

 

Det er bare det bedste at være i hundeskoven med mor og far, hvor man kan færdes frit omkring...

 

Helt utroligt for os efter de seneste dage, ser vi pludselig blå himmel ;-)...

 

Hundene får hyggeligt selskab. Pludseligt er vi omringet af mange hunde og mennesker. Det hele forgår meget fredelig og skøn for hundene. De nyder bare at møde så mange nye legekammerater.

 

Efter en god time i hundeskoven kører vi videre mod Esbjerg og snart står vi ved færgen igen.

 

Solen viser sig igen mens vi sejler mod Fanø. Den er på vej ned, men vi kan alligevel nå at komme hjem i rimmelig dagslys og parkere Børsten i indkørslen.

Det var nok nok vores sidste tur med campingvognen for i år... eller kan man også holde nytår i campingvognen? Vi ser!

Tak for denne gang og glædelig efterjul til alle samt et godt Nytår 2014 :-)