Djursland/Samsø 10.06. - 19.06. 2013 del 6

(Nordby Bakker - Samsøs Nordspids - Langøre)

 

Efter vores frokost i Nordby kører vi mætte og tilfredse til parkeringspladsen ved Ballebjerg.

Ballebjerg er øens højeste punkt med sine 64 meter over havet. Området blev i gammel tid dyrket af bønderne fra Nordby, de havde fået ry for at der ikke fandtes den bakke som de ikke kunne pløje, og det har da været lidt af en bedrift når man ser ud over bakkerne. Tårnet på Ballebjerg er bygget i 1920, og skænket af tidligere sognerådsformand Morten Madsen fra Nordby som ejede stedet.

Udsigten fra Ballebjerg er helt enestående, man kan se til Århus, Mols Bjerge, øen Hjelm, Stavns Fjord, øen Endelave, Jylland og øen Tunø, i klart vejr ses også Fyn og Sjælland.

 

Her ser vi mod Jylland:

 

Dorthe tog også de "mange trin" op på tårnet, for at nyde udsigten ;-)

 

Her kigger vi mod sydøst over næsten hele Samsø mod Sjælland og Fyn

 

Tunø ligger ikke så langt...

 

Efter denne fine udsigt har vi lyst at se på Samsøs nordspids og kører ad små grusveje igennem et smukt, bakket landskab.

 

Vi kører igennem Langdalen og så lidt tilbage for at støde på Issehoved vej. Vi kommer til en parkeringsplads oppe i bakkerne ved enden af vejen til Issehoved og går resten i en stegende sol mod spidsen.

 

En pragtfuld vej over store engarealer med storslået udsigt. Læg mærke til at vi igen kan se øen Hjelm ca. midt i billedet, som vi også havde lige foran os på stranden ved Blushøj Camping.

Camping på Samsø, Samsø med hund, nomadecamper, nordspidsen af samsø

 

Klart, blåt vand som et sted sydpå ved middelhavet. Issehoved er øens nordligste punkt, hver man kan opleve en miniatureudgave af Skagens "Grenen".

 

Et blik tilbage mod syd og bakkerne ved parkeringspladsen.

 

Nu går vi tilbage ad den regulere sti mod parkeringspladsen.

 

Det er virkelig varmt og hundene og os er glad for lidt skygge ved toiletbygningen. Hundene kan få frisk, kold vand!

 

På vej sydpå kører vi et smut forbi Maarup havn, lidt sydvest for Nordby. En lille hyggelig havn hvor der ikke er så mange turister som de andre steder vi har oplevet.

 

Et "original" kommer lige rundt om hjørnet...

 

Idyllisk fiskerleje...

 

Videre på vej til Langøre kommer der flere "vestjyske Fanø impressioner" og vi føler os næsten som derhjemme ;-) med alt det lyng og de åbne vider...

 

og så bliver det pludselig østjysk, fjordagtig igen med småøer som i det syddanske..

 

En hvidkalket kirke på en bakketop mangler der heller ikke...

 

Man kan godt forstå at det er et lækkert sejleparadis...

 

Måske lidt som i en skærgård uden klipper ;-)...?

 

Vi vender bilen i den lille havn Langøre og kører længere sydpå forbi øens flyveplads til Besser Rev. Et fugleparadis hvor vi lige nu ikke har adgang. Vi er få uger for tidligt. Først om sommeren kan man vandre på den 5 km lange tange.

 

Igen pragtfuld, klart vand og fantastisk vejr!

 

Vores udflugt til det nordlige Samsø finder en ende og vi vender hjem til Ballen havn hvor der venter en dejlig fadbamse på os for at afslutte denne eftermiddag på en god måde.

 

Bestemt det sted vi bedst kan lide her på det dejlige Samsø. Det er bare sagen her på terrassen og kigge på havnelivet....

 

Så er der tid at kom tilbage til campingvognen og vores dejlige Lucci. Han venter sikkert allerede spændt og trænger til en lille tur udenfor vognen. Hundene skal også have noget mad. og vi skal lave aftensmad på grillen, som næsten hver dag på denne tur.

 

Det er selvfølgelig "chefen selv" der skal tage sig af de herlige sager...

 

Dorthe har lavet en lækker sovs i dagens anledning og det hele ser ikke kun godt ud, men smager også lige sådan ;-)...

 

Ballen havn i aftenslys, set fra vores plads...

Vores sidste aften i denne ferie - en skøn afslutning!

 

onsdag, 19.07.:

 

Lige så fint dagen endte i går, lige så smukt starter den nye. Godt nok er der mørke skyer på vej, men et fantastisk morgenlys venter os her ved stranden.

 

Typisk Dorthe og mig kommer vi alt for sent i hak og når ikke færgen til jylland til tiden. Vi havde llers bestilt billeterne på nettet. Men vi stopper lige midt på landevejen på vej til Sælvig og går lige på nettet med vores sim kort og laver bookingen om. Det kan heldigvis lade sig gøre, få minutter inden at vi skal sejle.

Nu har vi pludselig masser af tid og beslutter derfor at køre en tur til Bratningsborg Gods, for at se slotsparken.

 

Desværre passer det ikke med parkens åbningstider og vi bliver nød til at vende om igen. Vi kører til færgehavnen Sælvig og tjekker ind i god tid.

 

Mens vi holder ved færgelejen og venter - denne gang på det rigtige spor ;-)...

 

Går vi en tur med hundene på stranden lige ved siden af

 

Så "sluger hvalen" os og vi bliver spyttet ud i Jylland igen. Det går vestpå igen, men først længere nordpå mod Nymindegab.

 

Der ligger en dejlig hundeskov og Dorthes familie bor i nærheden. Men efter en gåtur med vores hunde gider vi alligevel ikke mere og kører mod Esbjerg.

 

Og igen en færgehavn, men denne gang går det "hjem på øen". Vores første større campingtur er slut - 10 dage går utrolig hurtigt, når alt er vellykket. Vores Lucci og hundene opførte sig eksemplarisk og vi havde stort set fantastisk vejr. Vi glader os allerede til den næste tur. Men det bliver nok først fra midt i august - der er for mange turister undervejs lige nu ;-)

 

Til sidst en lille video fra vores sommertur. God fornøjelse: