Horsens Fjord   07.07. - 10.04. 2013

(Husodde Strand Camping - Tønballe Naturcenter)

Så bliver det endelig tid til en anden tur med vores"Børsten"!

Den har vi afleveret en uge før hos Michaels CaravanService i Vejen. Efter nogle skuffelser med vores værksted i Esbjerg, bliver vi opmærk-somme på Michael i Vejen, og får et godt indtryk fra starten. Han skal lige fikse nogle ting, bl.a. montere en omformer til vores 12v/230v anlæg, flere stikkontakter ved siddegruppen og en beklædning ved bagenden af vognen, hvor vi har fjernet den tværgående bænk af siddegruppen. Det gør vi for at have mere gulvplads til hundene.

Michael er en frisk fyr og for ikke at snakke for meget går han rundt med skruer i munden ;-) ...

 

Denne dag møder vi også hans kæreste Lone der står for kontoret, og så bliver anhængertrækket lige testet, om det kan lade batteriet i campingvognen op under kørsel. Vi har glemt vores campingspejle til bilen hjem på Fanø :-( ...men Michael er så flink og låner os et par spejle til vores tur mod Horsens!

 

Vi kører fra Vejen til Horsens via Frederikshåb Plantage. Der ligger én af de mange hundeskove vi har tænkt os at afprøve.

Skriv en tekst her

 

Efter en lille gåtur og eftermiddagskaffen, kører vi videre til Horsens. Campingpladsen ligger på nordsiden af fjorden, direkte ned til vandet, og kun lidt udenfor byen.

Ved ankomsten bliver vi modtaget af "Mis Horsens" i receptionen...

 

Vi bygger hurtigt op, og så er der lige tid nok til at gå en lille tur til stranden og se lidt på omgivelserne. En dejlig stille aften - men stadigvæk hundekoldt for en aprildag.

 

Husodde Strand Camping er også en ACSI plads, men de billige pladser er næsten alle meget sumpede pga at der stadigvæk var frost i jorden, og vandet ikke kunne sive ned i jorden. Derfor vælger vi én af de mere dyre luksuspladser med udsigt til vandet. Meget fint, men desværre er der hegn rundt om hele pladsen og det skæmmer udsigten en hel del. Fornemmelsen af fangelejr kom lidt op i én.

Horsens Fjord

Ikke langt fra campingpladsen har de oprettet en hel ny hundeskov. Meget flot lige ned til fjorden i bakket terræn med bøgeskov. Med tydelig skiltning, også for de der ikke har briller med ;-)... I kan læse mere i "Hundeliv" om skoven.

En dejlig solfyldt fredag og masser af ramsløg gav ægte forårsfornemmelser!

Der er dog også knopper på et piletræ på stranden...

 

Min gode ven Rainer er ren arbejdsmæssigt i nærheden, og kommer på et spontant besøg efter fyraften. Vi har ikke set hinanden i længere tid og det bliver rigtigt hyggeligt. Efter 3 timer tager han hjem til Silkeborg igen. Han havde, som I ser, også lige været på fisketur... ;-)

Hen mod aften går vi atter en tur til hundeskoven i et fantastisk lys.

Så bliver det lørdag morgen, og på denne solskinsdag strømmer der en del fastlæggere til pladsen for at rejse fortelte, under en del hamren og banken.. Vi vælger så at køre en lang tur for at undgå støjen og nyde det gode vejr!

 

Man er ikke i tvivl om at vi er i april måned! Sol og varme ved fjorden og igen overskyet med sne og is i en hundeskov lidt syd for Horsens.

Skriv en tekst her

 

Vi kører langs med den sydlige kant af Horsens Fjord mod færgelejret Snaptun. Lige ved siden af ligger, meget smukt mellem skov, bakker og tæt på fjorden, Tønballe Naturcenter. Man kan gå en pragtfuld rundtur i Nederskoven hvor man har udsigt over Horsens Fjord og øen Hjarnø. Der ligger et udsigtstårn ved stranden.

 

Tønballe Naturcenter

 

Ja, vi har den 06.04.2013 og det er forår!

Snaptun Havn med færge til Endelave og Hjarnø

 

Efter en lang dag med hundeskove og vandreture er vi hjemme igen...

 

Som man kan se, får Leyca og Mygge nok motion ;-) ...

 

Så er der aftenhygge med stearinlys, god mad og vin ...

 

Næste morgenen, på vej til receptionen, opdagede jeg denne lille polske campingvogn.. Er den ikke nuttet?

Så var det tid til at sige farvel til Husodde Strand Camping ved Horsens Fjord.

 Vi kører selvfølgelig stille og roligt over landevejene mod Vejle. Herfra til Billund, hvor vi igen finder en hundeskov i en større plantage. Den ligger lige ved en stor parkeringsplads, hvor vi skal spise frokost. Det er en fast vane nu, at vi lige inden vi går tur med hundene tænder for varmen i campingvognen. Kommer vi så tilbage, er det dejlig varmt i "Børsten" og vi kan nyde en pause.

Og så er det vinter igen, igen og igen... (tænker jeg nok på det her billede, mens jeg kigger ud i landskabet)

 

 

07.04.2013 (suk)...Får det aldrig en ende med denne vinter?

 

Så bliver det regn i stedet for -  på vej hjem mod Esbjerg!

 

Esbjerg - Fanø Færgen

Så er vi hjemme i indkørslen igen!

Det var nogle dejlige dage, selvom vinteren forfulgte os, og vi stadigvæk ikke har oplevet campingferie med dejlige varmegrader og markise, for at sidde i skyggen.

Men... foråret er på vej. Vi så en del tydelige tegn i naturen.

Vi ser frem til vores næste tur. Nu skal "Børsten" gøres ordentlig ren. Den trænger virkelig til det!

 

 

Til sidst en lille video vi har lavet om turen. God fornøjelse: