Nordjylland Rundt 2

04.07. - 08.07.

(Bramslev Bakker - Hobro)

Fra Klostermølle kører vi så et par kilometer i retning GL. Rye og finder en lille parkeringsplads i skoven hvor vi lige spiser frokost og hygger lidt.

 

 

Efter en god time fortsætter vi turen ad små landeveje over Låsby, Kongensbro og Hobro til Bramslev Bakker Camping. Den ligger kun få kilometer øst for Hobro på den nordlige side af Mariagerfjorden. 

 

 

Vi finder et roligt hjørne helt for os selv som vi kan lide det. Afgrænset af en vold mod markerne. Campingpladsen ligger nemlig i "et hul" fordi den ikke skal være synlige i landskabet!

 

 

Conni trænger til lidt bevægelse og kan ikke lade være med at plukke et ordentlig buket blomster til vores campingvogn. Hun klatrer oppe på volden og er helt væk i alle de fine blomster der groer rundt omkring

 

 

Improvisation eller kreativitet eller hvordan man nu udtrykker det, så bliver vores pølseglas i hvert faldt lavet om til blomstervase og pølserne bliver spist med linsesuppe til aftensmad. Det kalder jeg en effektiv løsning ;-)

 

 

Mens Conni pynter og nusser så laver jeg aftensmad med Trangiaen

 

 

Det bliver nemt og hurtig aftensmad, men vi har også oplevet meget i dag og er ret træt!

God nat, vi ses i morgen :-)

 

 

Tirsdag, 05.07.:

I dag skal der kom en del regn med skybrud/torden siger både DMI og den norske "vejrvarsel" og vi beslutter os derfor først at udforske de nærmere omgivelserne. Så kan vi komme hurtig hjem igen i tilfælde af pludseleig skybrud eller torden. Men på tur det skal vi og der findes en del mindre ruter her i bakkerne. Vi vil tage den gule rute i dag som fører os igennem bakkerne ned til fjorden og med kysten op igen mod restauranten og campingpladsen.

 

Men først er der morgenmad og traditionen tro kører jeg til den nærmeste landsby og henter rundstykker. Desværre findes der ingen bager og så nøjes vi med rundstykker fra et supermarked!

nomadecamper

 

 

Conni tjekker vejret igen efter morgenmaden, men det bliver desværre ikke bedre. En stor regnfront er på vej over hele landet og skal være i vores område over middagen.

nomadecamper, vandre og camping, Bramslev Bakker Camping

 

 

Vi tager vores regntøj med og går fra pladsen hen til skrænten hvor vi kigger over hele fjorden - en fantastisk udsigt efter danske forhold og man kan godt forstå at campingpladsens ejer føler sig mindet lidt om Norge. Vi kan godt følge ham!

 

Bramslev bakker, Bramslev Bakker Camping, Vandre Nordjylland

 

 

Den gule rute begynder lige ved restaurantens parkeringsplads og fører os i bakkerne

 

 

En "hjuldamper" sejler forbi og det gør den flere gange om dagen. Den er ikke ægte får jeg at vide fra nogen gæster her på pladsen.

Det drejer sig om hjuldamperen "Svanen" og den sejler om sommeren jævnlig fra Hobro helt til Hadsund dvs næsten på hele Mariagerfjorden og lægger til flere steder undervejs, bl.a. også ved campingpladsen! Ifølge beskrivelsen skal det være en fantastisk tur - vi har ikke prøvet det, men vi kan godt forstille os at det må være smukt at opleve det storslået landskab fra skibet :-)

 

 

Det går faktisk meget op og ned på stien. Det er ikke en nemt tur og kræver en del kondi. Det er faktisk lidt enestånde med alle de enebær buske. Så mange har jeg ikke set før andre steder. En hel skov i alle mulige former!

 

 

Indimellem har man de smukkeste udsigter og vi nyder det også at der stadigvæk er tørvejr. 

 

 

Vores regntøj har vi forløbig droppet igen - det er alt for varmt ;-)

 

 

Enebærbevoksningen ender brat og vi står ved en høj skråning og kigger ned i en smuk frodig dal

 

 

Conni finder en gren som minder meget om et gevir fra en kronhjorte eller noget i den stil - måske en stenbuk? Vi føler os som om vi er mange flere meter op i højde. Dalen minder om en højslette i alperne synes vi!

 

 

Udsynet og stillheden her er balsam for sjælen. Kun en gang imellem hører man nogle køer der brøler. Vi glæder os på deres vejne at de har dette dejlige frie liv og en pragtfuld natur til at gå rundt i :-)

 

 

Vi går ned i selve dalen og finder dette gamle frugttræ. Conni skal lige mærke det og omfavner stammen

 

 

Man kan mærke og se at kreaturene har det så fint her...

 

 

Vi er ned ved fjorden nu...

 

 

Her mødes den gule rute med den blå rute og den går videre med vandet mod Hobro. Den skal vi prøve i morgen på vores store vandretur. Men vi går lige lidt i den retning over en lille bro...

 

 

fordi Conni har set en flot plante og en fjer som hun holder og "fægter" med :-)

 

 

Nå, vi må hellere vende om, regnen er på vej!

 

 

Et blik tilbage...

 

 

Stranden er helt anderledes her end hos så mange andere steder ved østkysten vi har set. Her vokser græsset helt ned til fjorden og der ligger enkelte store sten ind imellem

 

 

Vi nærmer os en ny indhegning - fårene og kreaturene er delt. Nu går vi over i fårenes rige :-)

 

 

Vi kommer til broen hvor "Svanen" lægger til og vi kan se restauranten helt op i bakkerne, hvor også campingpladsen ligger bagved.

 

 

Igen går vi igennem noget enebærkrat og møder får over det hele

 

 

Det må være en meget gammel busk når man betragter stammens omfang. Conni bruger den som stol

 

 

Nu går det meget stejlt opad...

 

 

Snart er vi et godt stykke oppe og har en fantastisk udsigt. Igen føler vi os slet ikke i Danmark, med vejen som slynger sig op ad bakken ;-)

 

 

Vi kommer rimeligt tørt hjem og har tænkt os en tur til Hobro, nu hvor det skal regne så meget. Der er nogen ting vi skal have købt på et byggemarked. Det er bl.a. en ny brusestang her til vores bad i campingvognen og et eller andet vi kan få Conni´s billeder op på væggene i stuen uden at ødelægge dem for meget.

 

 

Vi finder det vi har brug for og beslutter os derefter at udforske gågaden efter en god kop kaffe. Nu regner det kraftigt, men vi har jo vores regntøj med og nyder turen her i Hobro alligevel.

Hobro, Nomadecamper

 

 

Vi finder en hyggelig café midt på gågaden. Priserne er ikke hyggeligt - men pyt, vi har ferie og mens folk løber igennem det triste regnvejr drikker Conni og jeg hele to kopper Capuccino hver og jeg får mig en hjemmelavet kanelkage og den smager bare godt :-)

 

 

Hvad skal vi sige om stedet? Dyrt men godt, det er nok de rigtige ord ;-)

 

 

Hobro er nu ikke Danmarks mest spændende by og "højdepunktet" i byen må være dette torv med springvand og nydelig beplantning har vi i hvert faldt indtryk af. Så er det praktisk at cafén ligger lige her!

 

 

Vi er på vej til bilen igen og glæder ostil at komme tilbage på pladsen i vores "Børsten"

 

 

Conni ser også ret glad ud :-)

 

 

Vi bruger igen Trangiaen! Histoerien bag ved det er at vi har faktisk vores gasgrill med, men der mangler desværre et tilkoblingsstykke fra grillen til selve slangen som kommer fra gasflasken. 

Så engang til redder Trangiaen vores udendørs køkken :-)

 

 

Et par hvidløgspølser på panden med nye kartofler og en kæmpe skål salat, så er den hjem - velbekomme :-)

 

 

Nu hænger Connis maleri på væggen, hendes malede sten ligger i hjørnet på sofaen og de selvpluggede blomster står i pølsevasen - sikker en kreativ kvinde jeg har fundet mig :-)

 

 

Her kan du se filmen til de første to dele af rejsebeskrivelsen...

Vil du med på den store vandretur i morgen til Hobro og tilbage så skal du klikke her på del 3 (er i arbejde)