Nordjylland Rundt 4

04.07. - 09.07.

Bramslev Bakker Camping - Camping Skovly/Tranum - Anne Just´s Have - Rødhus Strand

Torsdag, 07.07.:

I dag går det længere nordpå. Vi skal besøge "Haven i Hune" som en TV udsendelse hed engang på DR for en del år siden. Hune ligger ved siden af Blokhus og fordi vi dagen efter besøget skal vestover mod Thisted, finder vi en campingplads ved Tranum. 

 

Men nu er der først morgenmad og det er ikke så varmt længere....

nomadecamper.dk

 

 

På vej fra campingpladsen snupper vi lige et billede af den superflinke lejrchef, der allerede igen besøger nyankommende gæster personligt og spørger efter deres velbefindende... farvel og tak for denne gang, vi kommer sikkert igen!

Bramslev Bakker Camping, Camping og vandreture

 

 

Vi kører igennem Rold Skov og ved Støvring på motorvejen. Igennem Limfjordstunnelen og så drejer vi af og kører mod Aabybro. Der ligger Aabybro Camping og Fritid hvor vi skal handle lidt ind til Boersten. Tilfældigvis finder vi også en Mcdonalds næsten ved siden af. Nu er vi ikke til diverse burger men må indrømme, at deres capuccino kaffe er første klasse ;-)

 

 

En halv time senere er vi i Tranum og finder hurtigt frem til DCU Camping Skovly. Den ligger dejligt i udkanten af byen og grænser mod skov og hede. En plads med mange fastlægger der hygger tæt på hinanden og en masse dingel dangel ....

Skovly/Tranum Camping

 

 

men vi er heldigt og finder helt nede i bunden af en skråning en dejlig plads for os selv :-)  

 

 

Efter en frokost i ro og fred kører vi mod Blokhus igennem et kæmpe skovområde. Dejligt "vildt og ensomt" er det heroppe i Nordjylland.

 

 

Efter en halv time er der ankomst i Hune. Hurtigt finder vi Anne Just´s have. Man må ikke holde direkte ved huset. De få parkerringspladser er forbeholdt handicappede mennesker. Istedet for skal man køre udenom til en stor parkeringsplads man deler med kunderne der skal handle i Blokhus Lys.

 

 

Conni og jeg begynder vores haverundgang ifølge skitsen over haven i den Gul Have! Til dem der vil se alle vores billeder fra vores besøg hos Anne Just kan i klik her, så kommer i til fotogalleriet! Også her kommenterer jeg ikke så meget men lader billederne tale for sig selv i denn pragtfulde have :-)

Anne Just´s Have, Haven i Hune

 

 

Conni på vej til Nordhaven

 

 

Og her ser vi Sydhaven med Rosentårnet

 

 

Et kig fra Sydhaven mod værkstedet

 

 

Claus Bonderup og Anne Just´s hus. Claus bor stadigvæk en del af sin tid i huset

 

 

Anne Just´s atelier med orangeriet. I år /2016) er det Claus Bonnerups møbler der bliver udstillet.

 

 

Keramikpavillionen

 

 

I Erik´s Have

 

 

Erik´s Drivhus

 

 

Et "skjult toilet"

 

 

Terassen på Erik´s hus

 

 

Så er der kaffepause :-)

 

 

Her ser vi "Havehotellet"  hvor man kan leje et værelse for at være tæt på Anne Just´s have og opleve den endnu mere intensivt, dvs her kan man spadsere rundt efter at alle besøgende er forsvundet igen efter lukketid!

 

 

Skulpturer mange steder, her ved selve huset igen

 

 

Til højre ser man "Skovhaven"

 

 

Et syn mod udgangen af haven...

 

 

Conni og Frank med en "selfie" på "Griseslottet"...

Griseslottet

 

 

og på "Irisbakken" med haven i baggrunden

 

 

Efter vores udflugt til Hune ved Blokhus kører vi lige en tur til Rødhus Strand, hvor Conni holder usyn efter smukke sten. Dem skal man nemlig kunne finde her ved nordkysten

 

 

 

Smuk himmel, er det efterår eller sommer? ;-)

Rødhus Strand

 

 

Tilbage på Skovly camping i Tranum går jeg igang med aftensmaden - selvfølgelig på Trangiaen :-)

 

 

En meget kulørt blanding og smager også godt!

 

 

Her kan du se filmen fra dagen i Hune

I morgen går det hjemad igen langs med nordvestkysten hvor vi skal kigge på forskellige seværdigheder undervejs! Har du lyst til køre med så klik her (i arbejde). Vi ses