Randbøl Hede og Ådal 3

28.12.14 - 01.01.15

(Engelsholm Hundeskov - Runkenbjerg)

 

31.12.:

I dag har vi aftalt at "Børsten" skal gøres lidt rent. Efter morgenkaffen begynder jeg med at støvsuge mens Dorthe tager sig af de udendørs ting som tømme affaldsvand, hente friskt vand osv. så hundene ikke er alene derude. Jeg kan ikke høre noget for støvsugeren, men Mygge leger åbenbart med Balou, naboens schæfer, og tromler Leyca ned bagfra så hun kommer til skade. Dorthe fortæller mig senere at hun hylede vildt højt pga smerter.

Det betyder en ændring af vores planer. Vi ved ikke hvor skadet Leyca er og beslutter os for at vende tilbage til Engelsholm Hundeskov for at bedømme Leycas tilstand.

 

 

 

 

 

I begyndelsen er vi alene i hundeskoven men der kommer hurtigt en del lokale hundeejere forbi her til nytårsaften. Alle hunde skal luftes inden festen går i gang og det bliver et hyggeligt træf med en del hunde og mennesker. Leyca er ikke på toppen men tusser stille rundt. Hun har noget med det ene bagben.

engelsholm hundeskov

 

 

På vej tilbage til bilen lægger jeg mærke til de flotte grønne og brune farver i skoven. Solen er kommet lidt frem og straks ser naturen meget mere venlig ud.

 

 

Vejret er så fint og vi beslutter os derfor at køre til én af talrige udsigtpunkter i ådalene. Leyca har nok ikke godt af en længere tur, men mon ikke hun kan klare en udsigtsbakke? Ellers kan hun slappe af i bilen mens vi nyder udsigten.

Vores valg falder på Runkenbjerg som ligger i "hjertet" af Vejle ådal.

runkebjerg, ådalene, vandreture ådalene

 

 

 

Vi prøver forsigtigt, med Leyca i snor, at "bestige" Runkenbjerg. Kommer der pludselig en kanin eller hare løbende over vejen, så er vi sikre på at Leyca ikke kommer yderligere til skade ved at hun måske "glemmer" sin skade når jagtinstinktet tager over.

runkebjerg med hund

 

 

 

Vi ser på info tavlen over området at der findes en del spændende rundture i ådalene. Dem må vi have tilgode engang til forår/sommer, hvor vi gerne kommer igen.

 

 

 

Vejen stiger ret beskedent...

vandreture ådalene, vejle ådal, vandreture runkebjerg

 

 

Kun på det sidste stykke til "toppen" bliver det mere stejlt. Mygge nyder allerede lidt udsigt ;-).

Der går nok lidt for langsomt for den stakkels hundedreng. Han er jo vant til at løbe afsted, men nu må han vente på Leyca og os.

runkebjerg, hund på runkebjerg, blå rute runkebjerg

 

 

Dorthe dokumenterer vores "bjergbestigning" fra en sikker afstand - men hun tør alligevel også at følge efter ;-)

opstigning til runkebjerg,

 

 

Et smukt træ oppe ved toppen...

 

 

Allerede nu er der en smukt udsigt over området...

runkebjerg, udsigt runkebjerg

 

 

Jeg skal lige minde Leyca om at hun skal tage det med ro ;-)

 

 

 

Vi er næsten på toppen nu og her ser man Vejle å langt under os, smyge sig igennem dalen og rundt om Runkenbjerg.

 

 

 

Mygge har travlt med at blive den første ;-)

 

 

 

Nu er vi på "Jyllands tag" og har en fantastisk udsigt over området!

 

 

På dette billede kan man tydeligt se de stejle skråninger på hver side af højderyggen, der løber ud i dalen.

 

 

 

Også Leyca har åbenbart glemt ulykken fra i morges og nyder udsigten...

 

 

En dejlig lille tur med storslået udsigt over Vejle ådal. Vi kører en rundtur over Bindeballe ad små markveje igennem dette smukke bakkeland. Her ser vi Runkebjerget fra ådalen. Sjovt vi lige har været deroppe.

 

 

 

Vi kommer forbi smukke gårde...

 

 

og en gravhøj med kunst - smukt og anderledes syn!

 

 

Over Bindeballe kører vi tilbage til Randbøldal. Ja, og så er det jo nytårsaften. Vi har handlet lidt godt kød i Vandel, og nyder igen en god middag i campingvognen.

 

 

Fyrværkeriet lyder ret højt i dalen hvor campingpladsen ligger. Det larmer ret meget med den ekko der er her, og hundene, som ellers overhovedet ikke er bange for fyrværkeri, bliver lidt utrygge når der fyres kanonslag af.

 

 

En time efter midtnat ,og dermed i året 2015, falder hundene langsomt til ro og ligger tæt på hinanden i nytårsdrømme.

Godt nytår til alle læsere af vores hjemmeside :-)

 

 

01.01.15

Bortset fra et par kanonslag i den tidlige morgen, er pladsen og omgivelserne atter faldet til ro! Dejligt efter al den larm.

campinghygge

 

 

Det bliver tid til at tage afsked idet DMI varsler megen blæst og regn i morgen. Det gider vi ikke, så vi må hellere pakke sammen nu. Jeg går lige over til servicebygningen ved receptionen og vasker lidt op, mens Dorthe pakker i vognen. Jeg kommer forbi selve badesøen. Den er bare helt tømt for vand nu og ser lidt trist ud.

randbøldal camping, vintercamping

 

 

Der mangler lidt sne til den rigtige vintercamping hygge...

 

 

Vi er afrejseklar og Dorthe kommer lige fra receptionen hvor hun har betalt for opholdet mens jeg har tømt vores toilet. Vi kører en lille omvej over Vejen, hvor vi efterlader Børsten hos Michaels Caravanservice. Der skal ordnes nogle småting. Vi kører uden campingvogenen videre til Esbjerg og sejler tilbage til Fanø.

 

 

Vi bliver modtaget af vores dejlige katte og især Lucci, vores hittekilling, har virkelig savnet os. Han skal lige have nogle enheder ren kærlighed for at falde til ro igen.

 

 

Vi siger én gang til tusind tak til vores barnepige Harm! Han passer vores høns, fugle og katte mens vi kører rundt i landet. Vi fik lige en kop kaffe i det nye år og nu glæder vi os efter et travlt år 2014 til en forhåbentlig mere heldig campingsæson 2015!

 

Tak for året 2014!

harm sandomir