Syltemae Camping/Sydfyn 3

30.07. - 02.08.

Vandring i Syltemade Ådalen - Høkildegård Landhandel

 

 

Lørdag, 01.08.:

Vi indtager morgenkaffen i det fineste solskinsvejr...

 

 

Med udsigt over øhavet ser vi Ærøfærgen på vej mod Svendborg

syltemae camping

 

 

Hundene er heller ikke rigtig vågn endnu ;-)

Her hænger Mygge...

mygge, mickos, rottbrador, rottweiler-labrador

 

 

og Leyca

rottbrador

 

 

Inden vi starter til vores Syltemade ådal tur skal der lige spises morgenmad. Sammen med hundene har jeg hentet friske rundstykker fra bageren i Vester Skerninge.

camping ved vandet

 

 

Det bliver meget varmt mens vi starter turen på landevejen mod Vester Skerninge

 

 

Et mere og mere sjældent syn i vore dage: en blomstereng på kanten af kornmarken. Selv hundene kan ikke lade være med at beundre den ;-)

øhavsstien, vandre på fyn

 

 

På vejen ligger der en del hyggelige bindningsværk huse...

 

 

Et østdansk sommerlandskab...

øhavsstien

 

 

Denne gård er til salg ligesom mange andre i området. Den står allerede tomt og derfor bliver vi lidt nysgærrig og undersøger stedet nærmere.

 

 

Selvom det ser meget romantisk ud er huset ret forfalden og det vil koste en del penge at renovere stedet.

 

 

Lige efter ejendommen på den modsatte side ligger der en parkeringsplads. Her findes en sti der fører ned i Syltemade ådal.

syltemade ådalen, vandreture sydfyn

 

 

Her går vi ned...

 

 

Ådalen virker smukt og med en oprindelig natur. Stien er fugtig og delvis med gangbroer af træ. Der bliver anbefalet gummistøvler i vandrefolderen, men pyt, det er jo sommer og vi opdagede denne bemærkning først efter hjemkomsten!

 

 

Det må være en gammel overgang ...

 

 

Mygge og mig som sædvanlig stormer frem og skal så i den sidste ende vente på Dorthe og Leyca ;-)

 

 

Indimellem passerer vi låger og det viser at der må være nogen dyr i nærheden

 

 

Ved dette sted genkender vi broen fra en udsendelse vi så på youtube omkring Høkildgården. Men i første omgang vil vi prøve at søge en mindre mudret overgang længere frem og fortsætter...

 

 

Det er ikke så sjovt længere for Dorthe. Hun har lige købt nye sko i en flot lyserød farve ;-)...

syltemad ådalen

 

 

Og så sker det!... ved den næste låge  er der næsten ikke til at komme igennem. Der er mudder lige ved udgangen og Mygge føler sig ikke særlig tryg. Jeg prøver at snige mig udenom mudderrpølen og åbne lågen mens Mygge trækker i den modsatte retning tilbage til hvor Dorthe afventer situationen. Med en smaskende lyd forsvinder min venstre fod pludselig 20-30 cm ned. Jeg trækker samme vej som Mygge og får atter balancen og foden heldigvis op igen men bare uden sko;-)...

 

 

Selvom situationen er meget hektisk kan jeg ikke lade være med at dokumentere med et billede. Idet Dorthe af forståelige grunde nægter fortsættelsen af turen igennem lågen skal vi vende om. Jeg fisker min sko op af mudderpølen og vi vender tilbage til broen  hvor jeg går på den anden side af åen for at skylle skoene. Det er ikke let at finde et sted fhvor jeg kan komme tæt på vandet idet det hele er blød jord og mudder.

syltemade ådalen, øvhavsstien

 

 

Efter at jeg har skyllet fødderne og skoene kommer Dorthe også over. Vi vil prøve at går op af bakken for at komme til Høkildegården. Den skal jo ligge lige derop. Vi håber ikke at møde en vild tyr nu for vi har oplevet nok "eventyr" hernede i ådalen ;-)

 

 

Oppe på bakken venter der ingen tyr men derimod en anden mudderpøl af "gigantisk størrelse" lige ved udgangen af indhegningen. Så tæt på men alligevel ikke til at komme igennem. Vi beslutter at vende om og besøge gården med bilen efter vandreturen!

 

 

Vi går ned af bakken igen og vender tilbage til åen. Skal vi ikke trøste os med at det er et smukt landskab og vi havde bare det forkerte fortøj på ;-) ?

 

 

Nu vandrer vi flere hundrede meter tilbage og istedet for at gå tilbage til parkeringspladsen drejer vi så til venstre og følger åen mod syd i retning af Ballen havn.

 

 

Desværre kan man ikke gå hele vejen til kysten og Ballen. Stien fører ved siden af en gård op ad bakken og tilbage til landevejen. Men vi kan se over til vandet på vej op.

 

 

Det er ret stejl og Dorthe som jo lider af Asthma kan godt mærke det...

 

 

Men en smuk blomst på vejen hjælper med at komme over de her pinsler :-)

 

 

Vi bliver ikke helt fri for en sidste drama. Som man kan se her på billedet er der ikke ret meget plads imellem det elektriske tråhegn og selve stien. Og desværre går jeg ikke ind mod hegnet for at "beskytte" Mygge. Så sker det som ikke må ske og han får stød! Mygge hyler som en stukken gris og mit hjerte bløder samtidigt med at jeg forbander de idioter der har givet så lidt plads for selve vandrestien!

 

 

Efter at vi får Mygge talt til ro igen og trøstet ham fortsætter vi de få meter op til vejen. Hele dalen må have hørt den stakkels hund.

Vi kommer tilbage til campingpladsen og trænger til en pause. Men vi har ikke meget tid for at køre til Høkildegård hvis vi vil handle lidt økologisk kød og nadre varer som mel til bagning som Dorthe har brug for. De lukker nemlig kl 13.00 her om lørdagen. Så ind i bilen og afsted. Heldig vis er det jo kun et par kilometer på den anden side af Ballen.

 

 

På gården bliver vi modtaget af en del hunde. Heldigvis er de venlige og ejeren Lise har ikke noget imdo at vores hunde kommer ud af bilen for at hilse på gårdhundene. Sikken et hundetræf, det er bare skønt når alt forløber så fredeligt med glæde mennesker og hunde!

høkildegård, høkildegården, økologisk gårdbutik, økologi fyn

 

 

Gårdbutiken

 

 

Masser af økologiske produkter som vi holder meget af

 

 

Dorthe er på storindkøb. Også en del økologisk kød. Vi aftaler med Lise at betale nu men hente varene i morgen søndag, lige inden vi skal hjem for at varene kommer hjem i frossen tilstand. Men en enkelt oksemørbrad tager vi med nu til campingpladsen. Den ska spises i aften - det har vi nok fortjent efter denne eventyrlige vandretur ;-)

 

 

Efter en kort køretur er vi på pladsen igen og nu trænger vi til en pause en kold øl!

 

 

Hundene er også trætte og opsøger skyggen. Mygge har det fint igen og er nu ret afslappet efter turen og hundetræf.

 

 

Jeg sætter mig til Mygge og Leyca. Vi hygger lidt i den værste middagssol men senere på eftermiddagen planlægger vi  at gå en lille tur til Ballen havn, inden vi går i gang med en lækker middag.

 

 

Mine bukser er efterhånden bleven tør og godt nok beskidt! Heldigvis har jeg et par extra bukser med...

Vil du med til Ballen havn så kan du klikke her på del 4