5.Tønballe Hundeskov

Adresse: Tønballevej 16, 8700 Horsens

GPS: 55.8126675, 10.0390839

Tønballe hundeskov ligger lige syd for færge- og fiskerleje Snaptun og ved siden af Tønballe Naturcenter. Man drejer fra selve Tønballevej ind mod en grusvej mod Tønballe Naturcenter. Marken beplantet med grantræer på venstre hånd er selve "hundeskoven". Parkeringspladsen kan sådan set bruges både til dem der skal lufte hund og dem der vil besøge naturcentret eller går en tur nede ved fjorden.

Hundeskoven er kun indhegnet mod vest til Tønballevej, og ellers er der røde træpæle som markering hvor hundeskoven slutter. For hunde er der masser af plads og med de 9 ha er det en stor hundeskov.

Jo og det er sikkert en også "tør hundeskov", som én anmelder skriver i www.hundeskov.dk hvor man ikke vælter rundt i mudder eller hundene bader i vandhuller. Dejlige store sletter med grantræer og masser af plads ind imellem.

Det er nemlig simpelhen den kedeligste hundeskov vi har set indtil nu. Se på billederne forneden og se de små film vi har lavet. Lige meget hvor man er ser det éns ud. Vi må håbe at der vokser noget krat og underskov op med tiden, så mennesker og hunde kan få lidt mere fornøjelse af at gå en tur der.

Og lad os så også håbe at der måske kommer en hel indhegning engang. Hvad er det for noget pjat at lave en hundesov og afmærke den på tre sider med træpæle. Så kan råvildt og harer komme uhindret ind på hundeskovens område, og når vores ellers ganske lydige hunde støder på en hare eller et rådyr, så er de bare væk - men, nej så må vi jo ikke slippe dem løs... Så er der ikke så megen pointe for os i at gå i denne "hundeskov" og i stedet vælger vi at gå en tur i den "rigtige" skov ved siden af. ;-)

tønballe hundeskov, hundeskov, nomadecamper, hund og camping, campingferie med hund

 

Parkeringspladsen lige ved hundeskoven der ligger til højre, bag ved læbæltet.

tønballe hundeskov, hundeskov, nomadecamper, camping med hund, hund og campingvogn

 

Tønballe Hundeskov. Til højre ser man grænsemarkeringen med røde træpæle.

tønballe hundeskov, nomadecamper, camping med hund, hundeskov, hund og campingvogn, hundeskov

 

Nej....! Det er ikke den samme vej - læg mærke til at de røde pæle til højre mangler ;-)

tønballe hundeskov, hundeskov, nomadecamper, camping med hund, hundecamping, campingvogn og hund

 

og her har vi altså løvtræer helt tilbage som afmærker hundeskoven til denne side...

tønballe hundeskov, hundeskov, nomadecamper, camping med hund, hundecamping, campingvogn og hund

 

Igen er det ikke den samme vej som billedet lige ovenover...

tønballe hundeskov, hundeskov, nomadecamper, camping med hund

 

Her kan man så se hele kedeligheden på film ;-)

Tak Tønballe Hundeskov. Vi valgte efter et kvarter at forlade hundeskoven og gik en dejlig tur i Nederskov lige ved siden af hvor der er bakker, rigtig skov og strand, samt et Naturcenter! 

At denne skov skulle være en perle der skal opleves kan vi ikke bekræfte. "Kedelig og langt fra det hele". Horsens ligger 18 km herfra og har heldigvis bl.a. Stensballe Hundeskov.

 

P.T. april 2013