Nomadecamper light – Midtjylland/Farø/Fanø på en kort weekend                                                                              Nomadecamper light – Mittjütland/Farø/Fanø an einem kurzem Wochenende

Nomadecamper “light”… Midtjylland/Farø/Fanø på en kort weekend : Jeg får travlt denne weekend. Besøg hos Loppes “bedste veninde”, Schæferhunden Ocean incl. ejeren Jens i nærheden af Silkeborg. Bare dagen efter skal jeg mødes med mine gode tyske bekendte Nicole og Jörg på den lille ø Farø lige ved siden af Møn. De er på hjemmvej fra Sverige til Berlin.

Det sker ikke så tit, men når afstande er stor og tiden knap så benytter jeg mig af fordelen med en solotur uden campingvogn og bliver til “Nomadecamper light” 😉  I  min Fiat kassevognen befinder sig altid luftmadras og sovepose samt Trangia stormkøkken til det madmæssige. Vi tager tidlig afsted denne lørdag morgen her tidlig i september og kører mod nord til byen Them. Her bor Loppes gode hundeveninde Ocean sammen med hends ejere Birthe og Jens. Birthe er sammen med en veninde i sommerhuset. Derfor bliver det en hyggelig mandedag sammen med vores “hundepiger”.

Jens er uddannet kok og tryller lige en hurtig frokost frem efter min ankomst. Bagefter lokker han mig yderligere med en lækker middag senere på dagen. Men den skal vi først fortjene os. Vi skal på jagt, heldigvis kun efter svampe for ellers var jeg nok stået af 😉 Them ligger fint midt i det midtjyske Søhøjland, omkranset af bakker og store skove. Jens og Birthe kalder deres område “Minischwarzwald” idet landskabet minder dem om deres arbejdsophold nede i Sydvesttyskland, for mange år siden. Vi går en skøn rundtur i Velling skov og passerer “Hundesøen”, ret passende for Loppe og Ocean. De tager også et bad og leger i vandet. Vi finder de svampe vi skal, bare ikke spørger mig hvad de forskellige hedder. Jeg ståler på Jens og giver mig fuldstændig madmæssigt i hans erfarne hænder 😉

Det bliver en dejlig middag på terassen udenfor og jeg plukker lidt himbær, mens Jens forbereder maden. Han er virkelig en mester på Webergasgrillen og det bliver noget fantastisk mad. Tidlig om aften siger jeg tak for mad. Jeg skal til min dejlige overnatningsplads ved Hampen Sø. Den står på Google Maps som “Hjem” i markeringer. Absolut en favoritplads. Det bliver en stille, ensom aften. Lidt hygge i bilen med rødvin og stearinlys og jeg falder hurtig i søvn, mætte og tilfreds.

Næste morge er lige så smukt. Der ligger nu her først i september let tåge over søen. Jeg tager min Trangia med til en bænk  tæt på vandet og nyder min kaffe i stillhed og med små lykkefølelser. Vi går en skøn morgentur, Loppe og mig inden at vi skal klare de små 300 km østover til Farø. Farø ligger lige ved siden af Møn og der findes en dejlig rasteplads med udsigten på to broer. Her skal jeg mødes med Nicole og Jörg. Det er nogle søde dejlige mennesker jeg kender via facebook. Vi har mødt hiananden flere gange. Også her på Farø for to år siden og de har besøgt mig i Camp Rindby på Fanø. Jörg og Nicole kommer fra Sverige og skal hjem til Berlin efter tre uger. Men der bliver tid til et par timer og en god kop kaffe med svenske kanelsnegle. Ja, det er skørt at køre 300 km for det, men det var det værd! 

Hen mod aftenen skal de videre til færgen i Gedser. Jeg beslutter også at køre direkte hjem til Fanø. Jeg når en færge kl 20.30 og kommer tilbage til “Børsten” min campingvogn. Når man kør uden, så føles det næsten som en “almindelig” situation, hvor man kommer hjem til sit hus efter en tur i bilen! Men nej, sådan er det heldigvis ikke 😉 og med tanken om at det hele kan flyttes i løbet af et kvarter falder jeg fri og lykkelig i søvn.

Nyttige links/Nützliche Links:

https://www.visitikast-brande.dk/hampen-soe-en-af-danmarks-reneste-soeer-gdk603299

https://da.wikipedia.org/wiki/Far%C3%B8

En afslappet weekend på Fanø – Ein entspanntes Wochenende auf Fanø

En afslappet weekend på Fanø: Efter 2 ugers arbejde i Glostrup og dermed storbylivet med alle de lyde og mennesker, der hører med til sådan en oplevelse har jeg brug for ro og fred igen. På vej vestover afhenter jeg Gunhild hjem i Rønninge. Det ligger faktisk på vejen 🙂 Vi bliver hurtig enige om at det bedste sted for “rekreation” er Camp Rindby, min hjemmebase. Vejret skal her sidst i august byde igen på sommervarme og endda hedebølge, og så er en ø nok det mest egnede sted for at holde temperaturene nede til det behagelige 😉

Loppe skal vænne sig til at løbe ved siden af en cykel og vi planlægger derfor at træne lidt her i plantagen på Fanø. Der er ikke så mange mennesker her i skovens plantage. Derfor kan Loppe kan også øve sig i at løbe frit ved siden af vores cykler. Det går rigtig fint, men det viser sig at det hurtigt bliver for varmt og derfor afbryder vi turen og den bliver lidt kortere en planlagt.

Istedet for bliver det stranden og bare afslapning i Camp Rindby. Vi nyder simpelthen roen og naturen her på mit pragtfulde sted. Solopgangen fra soveværelsesvindue om morgenen og solnedgange i den lille plantage lige her omkring min base. Desuden bliver vi forkælet med friske grønsager fra min superflinke udlejer Frank. Vi laver dejlig mad og nyder vores Gin Tonic på bænken ved søen. Og ja, jeg arbejder også lidt, hygger ved at male et par vinduer ind imellem, mens Gunhild læser!

Og inden at man ser sig om er weekenden gået! Jeg kører Gunhild til færgen, hun cykler til togstationen i Esbjerg og er nu på vej til Fyn igen …

Ein entspanntes Wochenende auf Fanø: Nach zwei anstrengenden Wochen in Glostrup bei Kopenhagen, mit allen Folgen in Form von Krach und Menschen einer Grossstadt habe ich wieder das Bedürfnis nach Ruhe und Frieden. Auf dem Weg zurück nach Westen hole ich Gunhild zuhause in Rønninge/Fünen ab. Es liegt praktisch auf dem Weg 🙂 Wir werden schnell einig das meine Basis Camp Rindby auf Fanø den besten Ort einer “Erholung” darstellt. Das Wetter soll hier Ende August nochmal richtig Sommerwärme und sogar eine Hitzewelle bringen und da ist eine Insel wohl der passende Ort, die Temperaturen so weit wie möglich erträglich zu gestalten 😉

Loppe soll sich ans Laufen neben einem Fahrrad gewöhnen und wir planen das Training hier in der weitläufigen Plantage auf Fanø. Hier im Wald treffen wir nun kaum auf Menschen und deshalb können wir auch das freie Laufen neben dem Rad mit ihr üben. Das ganze wird auch ein Erfolg, aber die Hitze des Tages bewirkt, das wir die Fahrradtour abbrechen und kürzer ausfallen lassen als geplant!

Anstelle dessen wählen wir den Strand und Entspannen in Camp Rindby. Wir geniessen einfach hier bei mir die Stille und Natur um mein Camp. Den Sonnenaufgang am Morgen direkt vom Schlafzimmerfenster, die herrlichen Sonnenuntergänge im Wäldchen um mein Lager herum. Ausserdem werden wir von meinem supernetten Vermieter mit frischen Gemüse versorgt! Wir kochen leckeres Essen und geniessen einen Gin Tonic auf der Bank am See. Und ja, ich arbeite auch ein bisschen, mit zwei kleinen Fenstern, die gemalt werden müssen, während Gunhild ein wenig liest!

Ja und bevor man sich umsieht, ist das Wochenende herum! Ich fahre Gunhild zur Fähre, sie radelt zum Bahnhof und ist wieder auf dem Weg nach Fünen …

Udflugter til Nordøstfyn – Ausflüge nach Nordostfünen

Udflugter til Nordøstfyn: I de første uger i august opholder vi os meget hjem hos Gunhild i Rønninge. Der er stadigvæk meget at renovere og rydde op!

Gunhild har en masse flyttegods fra hendes mor i overskud og istedet for at smide mange gode ting og minder ud, så vil hun prøve at sælge noget af det på Loppemarked. Tre gange om året bliver der afholdt kræmmermarkeder ved Lumby Mølle, lidt nord for Odense. På denne anden sidste søndag i august er der Mølledag, hvor Gunhild benytter sig af chancen for at komme af med noget af hendes mange arvegods.

Jeg hjælper med at pakke og transportere hendes kasser på en grå søndag morgen og køre hende til møllen. Vi har extra købt en ny parasol dagen inden, for DMI lover regn. Uheldigvis har vi ikke købt en passende fod og den gamle derhjemme passer ikke. Lige efter åbningstiden skynder jeg mig derfor nu til Odense for at få fat i en ny fod til parasolen.

Efter denne aktion går jeg en lille tur over selve marked og observerer de mange deltager mens de bygger deres stande op og kigger på den gamle mølle. Bagefter kører jeg hjem til Rønninge igen. Der skal males videre på noget træværk jeg begyndte på omkring selve gartneribygningen, mens Gunhild skal holde ud på kræmmermarked hele dagen frem til kl 16.00. Det viser sig at parasolen er en god investering, idet at det småregner næsten hele denne søndag.

Weekenden efter bliver vejret meget bedre og vi trænger til at holde lidt fri. Derfor står det på udflugt. Gunhild kender området nord for Kerteminde ret godt! Hun kommer tit hertil igennem sit arbejde og vil vise mig nogle smukke steder. Et af dem er kysten ved Stavre Skov med en smuk strand ved Stavreshoved. Her går vi en smuk tur og nyder udsigten over vandet til øen Romsø. Der ligger også små, hyggelige landsbyer rundt omkring hvor vi finder en hyggelig Café for at afslutte turen og tilfredsstille den søde tand som pirrer ved kaffetiden 😉 Hos Café Kirkeladen i Messinge får vi en hjemmelavet valnødekage og sidder i caféens gamle frugthave med udsigt til den lokale købmand og selve kirken.

Om aften skal vi hjem i Rønninge afprøve Gunhilds dejlige brændovn på værkstedet. Nu hvor hun kom af med nogle af hendes mange flyttekasser, bliver der snart plads til at indrette et keramikværksted. Der bliver tændt for et hyggeligt bål og mens vi drikker en Irish Coffee. Og så ender denne sensommer weekend i en behagelig, varm mørke med skygger, der danser vild på væggene af det gamle værksted, til noget stemningsfuld baggrundsmusik.

Nyttige links/Nützliche Links:

https://www.lumbymolle.dk/ http://cafekirkeladen.dk/ https://www.fredninger.dk/fredning/hverringe-gods/ https://www.visitkerteminde.dk/stavreshoved-gdk728744

Ausflüge nach Nordostfünen: In den ersten Wochen im August halten wir uns viel zuhause bei Gunhild in Rønninge auf. Es gibt immer noch viel zu renovieren und aufzuräumen!

Gunhild hat eine Menge gefüllte Umzugskisten von ihrer Mutter, die sie loswerden muss und anstelle viele dieser guten Erinnerungsstücke wegzuwerfen, will sie versuchen etwas auf dem Flohmarkt zu verkaufen. Dreimal im Jahr wird ein Krämermarkt bei der “Lumby Mølle” (Mühle) etwas nördlich von Odense veranstaltet. An diesem zweiten Augustwochenende ist es der “Mühlentag”, an dem Gunhild die Chance nutzt, um etwas von ihren Erbstücken loszuwerden.

Ich helfe an diesem grauen Sonntagmorgen Gunhild mit dem packen und transportieren der Pappkisten und fahre sie zur Mühle. Wir haben extra am Tage zuvor einen Sonnenschirm gekauft, da der Wetterdienst Regen vorausgesagt hat. Leider aber keinen Fuss und der alte daheim passt leider nicht. Deshalb beeile ich mich und fahre nach Odense um gleich nach Öffnung der Geschäfte einen passenden Fuss für den Sonneschirm zu kaufen.

Nach dieser Aktion gehe ich erst Mal eine kleine Runde über den Markt, schaue den Teilnehmern beim Aufbauen ihrer Stände zu und bewundere die alte Mühle. Hinterher fahre ich wieder zurück nach Rønninge. Ich möchte das Holzwerk am Gebaüde der Gärtnerei fertigmalen, während die arme Gunhild bis 16.00 Uhr auf dem Krämermarkt aushalten muss. Der Sonnenschirm erweisst sich als gute Investition, denn es regnet praktisch mehr oder weniger den ganzen Sonntag.

Das nächste Wochenende wird wieder sommerlich und wir brauchen eine Pause. Deshalb machen wir einen Ausflug in die Umgebung. Gunhild kennt die Gegend nördlich von Kerteminde recht gut. Durch ihre Arbeit kommt sie oft hierher und möchte mir einige schöne Plätze zeigen. Einer ist der Wald Skavre Skov und der Strand von Skavreshoved. Wir machen hier eine kleine Rundwanderung und geniessen die Aussichten, auch auf die Insel Romsø. In der Umgebung liegen auch kleine, hübsche Dörfer und dort finden wir ein kleines Café, wo wir unseren Drang nach Süssem befriedigen und den Ausflug erfolgreich beenden können 😉 In Messinge, im Café Kirkeladen (Kirchenscheune) essen wir einen leckeren, hausgemachten Walnusskuchen und sitzen dabei draussen im Obstgarten mit Blick auf den örtlichen Kaufmann und der Kirche.

Am Abend wollen wir in Gunhilds Zuhause in Rønninge den Brennofen ihrer Werkstatt ausprobieren. Jetzt, wo sie einige ihrer Sachen auf dem Flohmarkt verkauft hat, gibt es bald Platz, um die Keramikwerkstatt einzurichten. Wir entzünden ein gemütliches Feuer, geniessen unseren Irish Coffee in angenehmer warmer Dunkelheit, während die Schatten an den Wänden der Werkstatt zur stimmungsvollen Musik im Hintergrund tanzen.