Belgien/Vallonien 2018 del 4 – Belgien/Wallonien 2018 Teil 4

Denne 23. november skal være højdepunktet på min Belgienrejse! Og det bliver den også på selve dagen 😉                                                                             

Men ikke dagen efter, hvor jeg i løbet af morgenen må konstatere at jeg har slettet samtlige billeder fra denne fantastiske udflugt til min elskede Abbey d´Orval. Et kloster som ligger i nærheden af byen Arlon, tæt på den franske grænse. Skylden får maden ;-), som i kan se på det billede over indlæget! Fantastisk lækker mad tilberedt på restauranten “Zur alten Mühle” som ligger lige ved siden af min campingplads i St. Vith! Her inviterer jeg mig selv efter denne fantastiske kolde solskinsdag, hvor jeg filmer og skyder en masse lækre, dejlige fotos omkring dette smukke kloster.

For næsten 20 år siden var jeg på stedet for første gang og blev optaget og fascineret af ruinerne i den gamle del af Abbey d´Orval!

Kun disse to billeder har jeg tilbage fra denne skønne dag og som jeg tog med min smartphone ; -) I løbet af de næste dage bliver jeg så desperat, at jeg helt alvorligt overvejer at rejse tilbage til stedet, efter min fars begravelse. Men fornuften overtager heldigvis og jeg dropper de små 500 km omvej inden at jeg retter snuden mod nord igen! Skæbnen vil at jeg skal opleve stedet om sommeren!

Næsten glemt har jeg at finde billeder frem fra mit udflugt til den luxembourgiske by Clerveau! Her kommer jeg til på en sen eftermiddag, urolig som jeg er og for at udnytte mine kun 4 dage her i grænselandet imellem Belgien, Tyskland og Luxembourg!                                                          

Jeg lister mig ad ensomme landsveje over den grønne grænse og hopper fra “land til land” og lander i det smukke Clerveaux. Byen ligger i en Klerf Ådalen og på en klippe ligger der et smukt slot fra det 12. århundrede. Ligeledes på en klipperyg ligger der selve kirken fra Clerveaux, opført fra 1910-12. Clerveaux blev desværre også involveret meget i kampene under 2. verdenskrig og slottet blev alvorligt ødelagt og først 1994 ståede Clrveaux slot helt klar igen. I dag finder man verdens største fotoudstilling “The family of Man” i bygningen og rundt omkring! Mange hundrede fotografier viser et portræt af menneskeheden og omhandler alt fra fødsel, kærlighed, troen frem til familie, arbejde samt krig og fred!

Jeg drikker en kop kaffe på den lille gågade, nyder synet af de smukke bygninger, men kommer desværre ikke ind mere. Men vi er også trætte Loppe og mig. Jeg udnytter de billige dieselpriser i Luxembourg og tanker bilen op! Bagefter smutter vi lige forbi Lidl I St. Vith og kører hjem til Camping Wiesenbach. En smuk måne venter på os og jeg hører den rislende lyd fra bækken ved siden af 🙂

Belgien/Vallonien 2018 del 3 – Belgien/Wallonien 2018 Teil 3

La Ballade De Gnomes og Durbuy 2018: Frosten kommer om natten og her til morgen er det hundekoldt, men solen skinner og det frister til udflugter . Først går jeg en lille morgentur omkring campingpladsen og tanker bilen op. Her i Belgien findes der en del ubemandede tankstationer, hvor man også kan tanke med kreditkortet!
Jeg informerer mig altid godt i forvejen om de områder jeg udpeger til mine rejsemål! Mest er det jo naturen der trækker mig, men jeg elsker også historie og usædvanlige oplevelser. 
I en tysk rejseudsendelse over Wallonien (den fransktalende del af Belgien) støder jeg på en meget speciel arkitekt! Han hedder Dominique Noel og er ved at bygge et meget speciel hus til in familie. Men, han har også bygget et lige så specielt hotel og ejer en lidt “spooky” restaurant ved siden af. Begge dele finder man skjult i en dejlig, egentlig ret afsides beliggende bjerglandsby! 
“La Balade Des Gnomes” hedder stedet og ligger i landsbyen Heyd. Det mest iøjefaldende “hotelværelse” finder du i form af en trojansk hest! Men du kan også overnatte i et månelandskab, verdensrummet eller dele dit værelse med en havfrue, som svømmer i et basin! Hvis det interesserer så kan i se det troyanske hest indefra, når i klikker på videoen om Wallonien i linkbeskrivelsen! Desværre er det kun med tysk tale!
Et fantastisk skørt menneske som har hentet sine inspirationer på rejser igennem hele verden. Det særlige er også at han under opførelsen udelukkende brugte naturprodukter fra området!
Efter denne skønne oplevelse kører jeg med Loppe videre igennem de hyggelige bjerglandsbyer til “Belgiens mindste by” med købstadrettigheder…
Durbuy hedder denne middelalderperle! Desværre havner jeg midt i et kæmpe julemarked, som behersker hele byen med mange boder og et hav af varebiler, der skygger for gode udsigter og motiver, mens jeg løber fortvivlet rundt i byen 
Men det er alligevel en oplevelse, at gå igennem de gamle gader og langs med floden Ourthe! Jeg bliver enig med mig selv, at jeg skal vende tilbage i den varme årstid for at besøge dette smukke område.
Fyldt med gode indtryk, kultur og historie og masser af D-vitaminer kører jeg glad hjem til St. Vith igen

Nyttige links/Nützliche Links:
https://www.youtube.com/watch?v=DUbqnCZ-Gig
https://www.telegraph.co.uk/…/Trojan-horse-hotel-contender…/
https://www.marcopolo.de/…/uebernachten-im-trojanischen-pfe…
https://en.wikipedia.org/wiki/Durbuy
https://de.wikipedia.org/wiki/Durbuy

La Ballade Des Gnomes und Durbuy: … kommt bald 😉

Belgien – Vallionien 2018 del 2/ Belgien – Wallonien 2018 Teil 2

Burg Reuland og Ourdalen: Jeg har det svært med at slappe af i dag og føler at de korte novemberdage her i Belgien skal udnyttes, selvom at dagens gråvejrslys allerede lakker mod en ende! 
Lige i nærheden af min campingplads ved St. Vith ligger der Burg Reuland og en spændende ådal. Our åen og den lille bæk Ribbach danner her grænsen imellem Tyskland, Luxembourg og Belgien. På et sted støder også Belgien til og de tre lande danner et “Dreiländereck”, altså et sted hvor de mødes nede ved åen Our! Og her blev der også oprettet et “Europadenkmal” (æresminde)
Belgien trænger sig som en lille spids imellem Luxembourg og Tyskland og her ligger selve Kommunen Burg Reuland, som danner Belgiens sydligste kommune. 
Selve borgpladsen blev allerede brugt helt tilbage i det 10. århundrede som arkæologsike undersøgelser afslører og romerne havde også en befæstning her.
Jeg parkerer i denne lille landsby og stiger op til borgruinen. Der er en fin udsigt og adgangen er ganske gratis. Der er måske en time dagslys tilbage og jeg fortsætter min opdagelsesrejse videre in i Ourdalen. Nu kan jeg ligeså godt køre videre til “Dreiländereck”. Vejen igennem dalen er meget spændede. En lille ensom vej, ved siden af åen og til tider ret højt oppe med klipper lige til højre. På den anden side ligger Tyskland, hvor de delvis har fældet hele bakker og træerne ligger som tændstikker spredt rundt omkring!
Jeg holder lige ved den lille hyggelige landsby Ouren inden at jeg kører videre til “Europadenkmal”, et sted med store megalitsten, hvor 4 sten stammer fra hver sit land Frankrig, Tyskland, Belgien og Luxembourg. Stedet blev indviet i 1977!
Det er helt sjovt her fordi mens Loppe står i Luxembourg, fotograferer jeg hende fra Belgien af og vi går lige over broen, hvor Loppe står i Tyskland. Tre lande på to minutter. For at komme tilbage til campingpladsen i St. Vith, krydser jeg her grænsen fra Belgien til Luxembourg og kører videre oppe i bakkerne over Weiswampach og tilbage til det tyske Belgien. Pyha, tyske Belgien, franske Belgien, tysk/franske Luxembourg, tyske Tyskland … forvirrende og spændende område. Men en ting er klart. Her går og har været sproggrænsen imellem det tyske og franske i mange hundrede år, men de finder jo ud af det 

Burg Reuland und das Tal der Our: Übersetzung in Arbeit…