Nomadecamper light – Midtjylland/Farø/Fanø på en kort weekend                                                                              Nomadecamper light – Mittjütland/Farø/Fanø an einem kurzem Wochenende

Nomadecamper “light”… Midtjylland/Farø/Fanø på en kort weekend : Jeg får travlt denne weekend. Besøg hos Loppes “bedste veninde”, Schæferhunden Ocean incl. ejeren Jens i nærheden af Silkeborg. Bare dagen efter skal jeg mødes med mine gode tyske bekendte Nicole og Jörg på den lille ø Farø lige ved siden af Møn. De er på hjemmvej fra Sverige til Berlin.

Det sker ikke så tit, men når afstande er stor og tiden knap så benytter jeg mig af fordelen med en solotur uden campingvogn og bliver til “Nomadecamper light” 😉  I  min Fiat kassevognen befinder sig altid luftmadras og sovepose samt Trangia stormkøkken til det madmæssige. Vi tager tidlig afsted denne lørdag morgen her tidlig i september og kører mod nord til byen Them. Her bor Loppes gode hundeveninde Ocean sammen med hends ejere Birthe og Jens. Birthe er sammen med en veninde i sommerhuset. Derfor bliver det en hyggelig mandedag sammen med vores “hundepiger”.

Jens er uddannet kok og tryller lige en hurtig frokost frem efter min ankomst. Bagefter lokker han mig yderligere med en lækker middag senere på dagen. Men den skal vi først fortjene os. Vi skal på jagt, heldigvis kun efter svampe for ellers var jeg nok stået af 😉 Them ligger fint midt i det midtjyske Søhøjland, omkranset af bakker og store skove. Jens og Birthe kalder deres område “Minischwarzwald” idet landskabet minder dem om deres arbejdsophold nede i Sydvesttyskland, for mange år siden. Vi går en skøn rundtur i Velling skov og passerer “Hundesøen”, ret passende for Loppe og Ocean. De tager også et bad og leger i vandet. Vi finder de svampe vi skal, bare ikke spørger mig hvad de forskellige hedder. Jeg ståler på Jens og giver mig fuldstændig madmæssigt i hans erfarne hænder 😉

Det bliver en dejlig middag på terassen udenfor og jeg plukker lidt himbær, mens Jens forbereder maden. Han er virkelig en mester på Webergasgrillen og det bliver noget fantastisk mad. Tidlig om aften siger jeg tak for mad. Jeg skal til min dejlige overnatningsplads ved Hampen Sø. Den står på Google Maps som “Hjem” i markeringer. Absolut en favoritplads. Det bliver en stille, ensom aften. Lidt hygge i bilen med rødvin og stearinlys og jeg falder hurtig i søvn, mætte og tilfreds.

Næste morge er lige så smukt. Der ligger nu her først i september let tåge over søen. Jeg tager min Trangia med til en bænk  tæt på vandet og nyder min kaffe i stillhed og med små lykkefølelser. Vi går en skøn morgentur, Loppe og mig inden at vi skal klare de små 300 km østover til Farø. Farø ligger lige ved siden af Møn og der findes en dejlig rasteplads med udsigten på to broer. Her skal jeg mødes med Nicole og Jörg. Det er nogle søde dejlige mennesker jeg kender via facebook. Vi har mødt hiananden flere gange. Også her på Farø for to år siden og de har besøgt mig i Camp Rindby på Fanø. Jörg og Nicole kommer fra Sverige og skal hjem til Berlin efter tre uger. Men der bliver tid til et par timer og en god kop kaffe med svenske kanelsnegle. Ja, det er skørt at køre 300 km for det, men det var det værd! 

Hen mod aftenen skal de videre til færgen i Gedser. Jeg beslutter også at køre direkte hjem til Fanø. Jeg når en færge kl 20.30 og kommer tilbage til “Børsten” min campingvogn. Når man kør uden, så føles det næsten som en “almindelig” situation, hvor man kommer hjem til sit hus efter en tur i bilen! Men nej, sådan er det heldigvis ikke 😉 og med tanken om at det hele kan flyttes i løbet af et kvarter falder jeg fri og lykkelig i søvn.

Nyttige links/Nützliche Links:

https://www.visitikast-brande.dk/hampen-soe-en-af-danmarks-reneste-soeer-gdk603299

https://da.wikipedia.org/wiki/Far%C3%B8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *