Vinterejse Vesteuropa 2019 del 3 – Wintereise Westeuropa 2019 Teil 3

Jeg bliver inviteret til en anden kop morgenkaffe hos Peter og ved denne lejlighed går jeg en lille runde omkring hans hus og have. En helt fantastisk udsigtsterasse har han og flere andre siddepladser fordelt på de forskellige plan og nivauer. Peter tilbyder at køre en tur med mig i to af dalene som fra Lago Maggiore søen fører oppe i bjergene. Det siger jeg ikke nej til 
Det bliver en smuk udflugt først til Valle Verzasca forbi en opdæmmet sø og bagefter til det lidt større Valle Maggia.
Jeg elsker de små landsbyer med deres stenhuse vi møder undervejs. Nogen klistrer sig i ordets forstand tii klippevæggene. Efter alt det sne og regn indenfor de sidste uger, er bjergskråningerne spækket med vandfald i alle størrelser.
Vi kørter dybere ind i Valle Maggia og kommer til et kæmpe vandfald. Peter viser mig også sin yndlingslandsby. Her får man et godt indtryk hvor svært deres liv må have været inden alt det turisme brød frem i det sidste århundrede.
Desværre er mørket hurtigere end vores bil og vi kommer ikke helt op over trægrænsen. Men alligevel gøre turen et stort indtryk på mig. Om aftenen spiser vi lidt typisk italiensk inspireret mad på Peters favorit restaurant. Ja, jeg kunne godt blive lidt længere her, men Peter skal arbejde og jeg har en aftale længere sydpå!
Mætte og trætte kører vi hjem igen.

Nyttige links/Nützliche Links:
https://de.wikivoyage.org/wiki/Lago_Maggiore
https://da.wikipedia.org/wiki/Lago_Maggiore
https://en.wikipedia.org/wiki/Valle_Maggia
https://www.ticino.ch/…/travel-inspirat…/valle-verzasca.html

Ich werde von Peter zu einer zweiten Tasse Kaffee an diesem Morgen eingeladen und bei dieser Gelegenheit mache ich einen kleinen Rundgang um Peters Garten. Er verfügt über eine herrliche Aussichtsterrasse und hat meherere Sitzgelegenheiten verteilt an anderen Plätzen auf den verschiedenen Ebenen. Peter bietet mir an, zwei Seitentäler des Lago Maggiore zu besichtigen, die in die Berge führen und ich sage nicht nein 
Es wird ein wunderschöner Ausflug erst ins Valle Verzasca an einer Talsperre vorbei und später dann geht es in das grössere Valle Maggia.
Ich liebe diese kleinen Dörfchen mit ihren robusten Steinhäuschen. Einige kleben förmlich an den Felsenhängen. Nach all den Regen und Schneefällen der letzten Wochen sind die Talwände mit Wasserfällen in allen Grössen gezeichnet.
Hier bekommt man einen sehr guten Eindruck von dem harten Leben, das die Menschen im letzten Jahrhundert noch haben mussten, bevor der erste Tourismusstrom über die Gegend hereinbrach.
Leider ist die Dunkelheit schneller als unser Auto und wir kommen nicht, wie von Peter gewünscht über die Baumgrenze hinauf. Trotzdem macht der Ausflug einen grossen Eindruck auf mich. Am Abend essen wir italienisch inspirierte, gute Hausmannskost in Peter´s Lieblingsrestaurant. Ja, ich könnte schon etwas länger bleiben in dieser herrlichen Gegend, aber Peter hat zu arbeiten und ich habe eine weitere Verabredung in Richtung Süden!
Satt und müde fahren wir zurück nach Hause.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *