Belgien/Vallonien 2018 del 4 – Belgien/Wallonien 2018 Teil 4

Denne 23. november skal være højdepunktet på min Belgienrejse! Og det bliver den også på selve dagen 😉                                                                             

Men ikke dagen efter, hvor jeg i løbet af morgenen må konstatere at jeg har slettet samtlige billeder fra denne fantastiske udflugt til min elskede Abbey d´Orval. Et kloster som ligger i nærheden af byen Arlon, tæt på den franske grænse. Skylden får maden ;-), som i kan se på det billede over indlæget! Fantastisk lækker mad tilberedt på restauranten “Zur alten Mühle” som ligger lige ved siden af min campingplads i St. Vith! Her inviterer jeg mig selv efter denne fantastiske kolde solskinsdag, hvor jeg filmer og skyder en masse lækre, dejlige fotos omkring dette smukke kloster.

For næsten 20 år siden var jeg på stedet for første gang og blev optaget og fascineret af ruinerne i den gamle del af Abbey d´Orval!

Kun disse to billeder har jeg tilbage fra denne skønne dag og som jeg tog med min smartphone ; -) I løbet af de næste dage bliver jeg så desperat, at jeg helt alvorligt overvejer at rejse tilbage til stedet, efter min fars begravelse. Men fornuften overtager heldigvis og jeg dropper de små 500 km omvej inden at jeg retter snuden mod nord igen! Skæbnen vil at jeg skal opleve stedet om sommeren!

Næsten glemt har jeg at finde billeder frem fra mit udflugt til den luxembourgiske by Clerveau! Her kommer jeg til på en sen eftermiddag, urolig som jeg er og for at udnytte mine kun 4 dage her i grænselandet imellem Belgien, Tyskland og Luxembourg!                                                          

Jeg lister mig ad ensomme landsveje over den grønne grænse og hopper fra “land til land” og lander i det smukke Clerveaux. Byen ligger i en Klerf Ådalen og på en klippe ligger der et smukt slot fra det 12. århundrede. Ligeledes på en klipperyg ligger der selve kirken fra Clerveaux, opført fra 1910-12. Clerveaux blev desværre også involveret meget i kampene under 2. verdenskrig og slottet blev alvorligt ødelagt og først 1994 ståede Clrveaux slot helt klar igen. I dag finder man verdens største fotoudstilling “The family of Man” i bygningen og rundt omkring! Mange hundrede fotografier viser et portræt af menneskeheden og omhandler alt fra fødsel, kærlighed, troen frem til familie, arbejde samt krig og fred!

Jeg drikker en kop kaffe på den lille gågade, nyder synet af de smukke bygninger, men kommer desværre ikke ind mere. Men vi er også trætte Loppe og mig. Jeg udnytter de billige dieselpriser i Luxembourg og tanker bilen op! Bagefter smutter vi lige forbi Lidl I St. Vith og kører hjem til Camping Wiesenbach. En smuk måne venter på os og jeg hører den rislende lyd fra bækken ved siden af 🙂

One Reply to “Belgien/Vallonien 2018 del 4 – Belgien/Wallonien 2018 Teil 4”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *