Djursland 2019 del 1 – Djursland 2019 Teil 1

Djursland 2019 del 1 Gunhild har en uges ferie mere her sidst i juli og vi beslutter os for at udforske Djursland lidt. Jeg har aldrig været i den nordlige del og Gunhild har ikke set Kalø og Mols Bjerge…
Jeg starter tidligt om morgenen fra Fanø. Efter en herlig solopgang igennem mit soveværelse og en hurtig kop kaffe spænder jeg for og sætter jeg kurs mod Rønninge på Fyn for at hente kæresten. 
Gunhild får tidlig fri denne fredag og har pakket sin rygsæk. Hendes cykel skal også komme med i kassevognen idet at hun gerne vil på cykeltur også, mens jeg leger “forsyningsbil”. Så bliver Gunhild fri for at slæbe på tung bagage, mens der cykles 😉
Vores første mål bliver Kalø, slotsruinen i Århus bugt. Der er mange turister her i ferietiden og helt uvant for os holder vi på en kæmpe parkering på en eng og spiser frokost ved siden af og tæt på mange andre turister!
Her ligger der også et smukt skovområde på fastlandet og efter frokosten går vi derfor først en fin rundtur igennem en smuk kystskov, inden at vi over dæmningen nærmer os Kalø slotsruinen. Vi nyder de mange smukke udsigter, Gunhild og Loppe bader i sommervarmen mens jeg fotograferer og filmer løs 🙂
Til sidst bliver vi også heldigt med vejret. Vi når lige vores rullende hjem igen, inden at himlen åbner sluserne for et ordentligt regnskyld. 
Tilbage fra et ophold i Mols Bjerge for 2 år siden kan jeg huske en dejlig parkeringsplads “oppe i bjergene”. Efter et hurtigt indkøb i en lokal Brugsen triller vi ad en meget smal grusvej igennem bakkerne til vores overnatningsplads. Lige inden at dagen afsluttes går vi en smuk aftentur og nyder udsigten her fra højderne 🙂

Nyttige links/Nützliche Links:
https://nationalparkmolsbjerge.dk/
https://da.wikipedia.org/wiki/Kal%C3%B8_Slotsruin
https://naturstyrelsen.dk/…/…/89752/Kal%C3%B8_221113_Web.pdf
https://www.visitdjursland.de/de/visitdjursland.de

Djursland 2019 Teil 1 Gunhild hatt noch eine Woche Ferien in der letzten Juliwoche und wir beschliessen die Halbinsel Djursland ein wenig zu erkunden! Ich war noch nie im nördlichen Teil und Gunhild kennt weder die Schlossruine Kalø oder den Nationalpark Mols Bjerge…
Früh am morgen, nach einem herrlichen Sonnenaufgang und einem schnellen Kaffee, spanne ich an und fahre von meinem Basislager auf Fanø los. Erst in Richtung Rønninge auf Fünen, wo meine Freundin wohnt und ich sie abhole.
Gunhild hat früh Feierabend an diesem Freitag und ihr Rucksack ist gepackt. Wir nehmen auch ihr Fahrrad mit im Kastenwagen, da sie auch damit Touren unternehmen will, während ich dann das “Begleitfahrzeug” spiele. So braucht sie nichts während der Fahrradfahrt mitzuschleppen 😉
Unser erstes Ziel wird die Schlossruine Kalø in der Bucht von Århus (Siehe Linkliste oben) Für uns sind die vielen Touristen sehr ungewöhnlih und auch der volle Parkplatz auf einer Wiese, wo wir im Schatten von unserem Wowa zu Mittag essen, bevor es los geht. 
Bevor wir den Damm zur Schlossruine überqueren, machen wir auch eine Rundtour im Küstenwald vor der Insel. Wir geniessen die vielen tollen Aussichten, Gunhild und Loppe baden und ich fotografiere und filme, was das Zeug hält 🙂
Zum Schluss haben wir auch Riesenglück mit dem Wetter. Wir erreichen sicher unser Gespann, bevor der Himmel die Schleusen zu einem kräftigen Regenschauer öffnet.
Ich kann mich an einen schönen Naturparkplatz erinnern, den ich vor 2 Jahren im Naturpark entdeckt habe. Dorthin rollen wir nun vorsichtig über einen sehr schmalen Kiesweg zu unserem Übernachtungsort für diesen Abend. Kurz bevor wir den Abend beenden, machen wir noch einen kleinen Spaziergang hier oben und geniessen die weiten Aussichten von den Hügeln 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *