Belgien/Vallonien 2018 del 3 – Belgien/Wallonien 2018 Teil 3

La Ballade De Gnomes og Durbuy 2018: Frosten kommer om natten og her til morgen er det hundekoldt, men solen skinner og det frister til udflugter . Først går jeg en lille morgentur omkring campingpladsen og tanker bilen op. Her i Belgien findes der en del ubemandede tankstationer, hvor man også kan tanke med kreditkortet!
Jeg informerer mig altid godt i forvejen om de områder jeg udpeger til mine rejsemål! Mest er det jo naturen der trækker mig, men jeg elsker også historie og usædvanlige oplevelser. 
I en tysk rejseudsendelse over Wallonien (den fransktalende del af Belgien) støder jeg på en meget speciel arkitekt! Han hedder Dominique Noel og er ved at bygge et meget speciel hus til in familie. Men, han har også bygget et lige så specielt hotel og ejer en lidt “spooky” restaurant ved siden af. Begge dele finder man skjult i en dejlig, egentlig ret afsides beliggende bjerglandsby! 
“La Balade Des Gnomes” hedder stedet og ligger i landsbyen Heyd. Det mest iøjefaldende “hotelværelse” finder du i form af en trojansk hest! Men du kan også overnatte i et månelandskab, verdensrummet eller dele dit værelse med en havfrue, som svømmer i et basin! Hvis det interesserer så kan i se det troyanske hest indefra, når i klikker på videoen om Wallonien i linkbeskrivelsen! Desværre er det kun med tysk tale!
Et fantastisk skørt menneske som har hentet sine inspirationer på rejser igennem hele verden. Det særlige er også at han under opførelsen udelukkende brugte naturprodukter fra området!
Efter denne skønne oplevelse kører jeg med Loppe videre igennem de hyggelige bjerglandsbyer til “Belgiens mindste by” med købstadrettigheder…
Durbuy hedder denne middelalderperle! Desværre havner jeg midt i et kæmpe julemarked, som behersker hele byen med mange boder og et hav af varebiler, der skygger for gode udsigter og motiver, mens jeg løber fortvivlet rundt i byen 
Men det er alligevel en oplevelse, at gå igennem de gamle gader og langs med floden Ourthe! Jeg bliver enig med mig selv, at jeg skal vende tilbage i den varme årstid for at besøge dette smukke område.
Fyldt med gode indtryk, kultur og historie og masser af D-vitaminer kører jeg glad hjem til St. Vith igen

Nyttige links/Nützliche Links:
https://www.youtube.com/watch?v=DUbqnCZ-Gig
https://www.telegraph.co.uk/…/Trojan-horse-hotel-contender…/
https://www.marcopolo.de/…/uebernachten-im-trojanischen-pfe…
https://en.wikipedia.org/wiki/Durbuy
https://de.wikipedia.org/wiki/Durbuy

La Ballade Des Gnomes und Durbuy: … kommt bald 😉

5 Replies to “Belgien/Vallonien 2018 del 3 – Belgien/Wallonien 2018 Teil 3”

  1. Mange tak Frederik, men det er de første spinkle forsøg 😉 Der sker sikkert nogle forandringer. Men nu skal jeg først skriv lidt forskellige indlæg, så der står noget på hjemmesiden og så begynder jeg at lege lidt mere 😉

 1. Jeg har nu føjet din hjemmeside til mine favoritter 🙂
  Denne del af turen har så mange “fede” billeder, og jeg vil ønske, at alle de små billeder kan klikkes store, men det kan jo være, det kommer 😉
  Du er kommet rigtig godt fra start. Hjemmeside er et stort arbejde – jeg ved det, for jeg har lavet min egen i flere år. Men til gengæld er det super hyggeligt at genopleve turene, mens man sidder og skriver og redigerer billeder.
  Jeg glæder mig til at se mere.

  1. Mange tak Joan for blomsterne 🙂 Ja, jeg kom godt fra starten, men nu blev jeg jo udbremset lidt af kærligheden 😉 Jeg har faktisk haft en hjemmeside i mange år under Mono. Skal lige se om jeg kan overføre de gamle data til siden her. Godt Nytår 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *