Nordjylland/Hanherred 2019 del 1 – Nordjütland/Hanherred 2019 Teil 1

Gunhild og jeg trænger til en ferieweekend efter at vi siden påsken stort set hele tiden var i gang med hendes nye bosted på landet. Vi trænger til nogle dejlige vandreture og desuden har jeg nævnt “Haven i Hune” over for Gunhild og den vil hun også gerne se som uddannet gartner og planteelsker med interesse for keramik og malerier!
Egentlig står også Skagen på programmet, men vi skal ikke presse for meget i de 2,5 dage. Det skal jo blive en ferie hvor vi først og fremmest skal falde til ro og tanke op.
Den 21.06 er der jo solhverv og i denne forbindelse kører vi først lige en tur til Slettestrand for at se en smuk solnedgang ved vandet. Men desværre er vejret lidt ustadigt, det er også meget koldt denne fredag eftermiddag på vej nordpå og desuden er vi meget trætte 😉 
Efter et kort besøg på stranden vælger vi derfor at opsøge en ensom overnatningsplads i Svinkløv Plantage hvor vi kan nyde stillheden og naturlyde uden at blive forstyret af andet. Desuden er vores sted udgangspunkt og base for den første vandretur vi skal gå om lørdagen. Derfor kan vi direkte fra vores stelplads gå på tur næste morgen – perfekt 🙂
Vi vælger at gå tre forskellige ture i ét, som jeg også har prøvet sidste år og de fører os omkring hele Svinkløv Plantage inklusive en tur på Svinklovene og med stranden tilbage. Desuden passerer vi Sletteå og Hjortdal Kirke. Nede ved stranden kan vi beundre det genopbyggede Svinkløv Badehotel. Det bliver til omkring 13 km igennem et afvekslingsrigt landskab her i Danmarks vilde Nordvest. 
Efter 4 timer er vi tilbage ved campingvognen og skal lige have en frokostpause, inden at vi kører et smut til Hune ved Blokhus, for at besøge Anne Just´s have….

Nyttige links/Nützliche links:
https://naturstyrelsen.dk/…/Svinkl%C3%B8v%20Kollerup_061213…
https://www.dr.dk/…/daarlig-telefonforbindelse-ingen-wifi-o…
https://www.visitnordjylland.dk/slettestrand

Gunhild und ich brauchen etwas Luft und Veränderung, da wir seit Ostern praktisch nicht mehr auf Reisen waren! Wir sehnen uns nach Wanderungen in der Natur und ich habe Gunhild einen Besuch im “Garten von Hune” versprochen. Ein wundervoller Garten bei Blokhus, den eine Kunstmalerin dort in den 19er Jahren erschaffen hat!
Wir wollen eigentlich auch nach Skagen und Vendsyssel aber begrenzen uns doch auf die Gegend Hanherred um nicht in Stress zu verfallen in diesen 2,5 Tagen 😉
An diesem Wochenende ist ja die Sonnenwende (21.06.) und deshalb fahren wir erst ans Meer bei Slettestrand, um einen schönen Sonnenuntergang zu betrachten, aber leider ist das Wetter etwas unbeständig und wir sind müde von der Fahrt.
Nach einem kurzen Strandspaziergang wählen wir deshalb einen einsamen Waldparkplatz als Übernachtungsort in der Svinkløv Plantage, wo wir die Einsamkeit und Ruhe des Waldes geniessen können. Ausserdem bildet unser Ort den Ausgangspunkt einer herrlichen Wanderung in der Umgebung – Perfekt! 🙂
Am nächsten Morgen wählen wir drei Touren und legen sie zusammen zu einer grossen 13 km langen Wanderung, die uns an der Hjortdal Kirche, Slett Å und an den berühmten Schweineklauen (Svinklovene) und dem erst neulih wieder aufgebauten “Svinkløv Badehotel” vorbeiführen.
Nach 4 Stunden sind wir wieder am Wowa, essen etwas und begeben uns auf einen Ausflug nach Blohus, zu Anne Justs Garten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *